Kréta/e-Ügyintézés

 

Kommunikációs e-mail cím: epreskertidth@gmail.com (A szülők írhatnak, amennyiben a Kréta rendszerbe belépési problémáik adódnak).

 

 

Kréta 

 

e-Ügyintézés

Elismeréseink és programjaink

oko  

hat

szlogo

dig2020

FTH jelveny

penz7

               

orokosboldogi

Online

Jelenleg 72 vendég olvas minket

Látogatás

Tagok : 112
Tartalom : 80
Tartalom megtekintés találat : 286711

Rendkívüli hírek

Tájékoztatás 

 

Tisztelt Szülők!

 Kedves Pedagógusok!


A járványügyi helyzet kapcsán az alábbi tájékoztatást adom ki:

Az eddigi távoktatási forma 2020. június 15-ig a Debreceni Tankerületi Központ Epreskerti Általános Iskolában is meghosszabbításra került. Ezen időszak alatt csak a legszükségesebb esetekben, korlátozásoknak megfelelően lehet közvetlen személyi kontaktust megvalósítani az intézményben.

 Minden belépésnél használni kell a portánál elhelyezett kézfertőtlenítőt. Pedagógusoknak, szülőknek javasolt a maszk viselése, ami a gyerekek esetében nem kötelező. Az előírt távolságtatás miatt, csoportot csak 10 fő alatt lehet létrehozni ebben az időszakban.

Kérem, hogy az osztályfőnökök a 2020 június 15-ig tartó időszakban biztosítsanak lehetőséget a gyerekeknek valamint szükség esetén a szülőknek is kiscsoportos és egyéni foglalkozásokra. Gyerekek esetében felzárkóztatásra, tehetséggondozásra, valamint érdemjegyek megerősítését szolgáló foglalkozások megtartására teszek javaslatot. Szülők tekintetében a tanulók előrehaladását, valamint a nyári szünet teendőit lehet áttekinteni. 

Kérem az osztályfőnököket, szaktanárokat, hogy a Kréta rendszeren keresztül tájékoztassák a szülőket és a tanulókat erről a lehetőségről. Kérem, jelöljenek meg a szülőknek elérhetőségi időintervallumokat. Szülők is kezdeményezhetik a Kréta rendszeren keresztül a közvetlen egy személyes vagy kiscsoportos találkozást az érintett pedagógusokkal.

2020. június 15-i időszakot követően nagy létszámot mozgató központi rendezvényt nem tartunk (ballagó, tanévzáró). Ezeket a programokat osztálykeretben tartjuk meg. Erről később részletes tájékoztatást adok.

 

 

Tisztelettel:

 Szabó Gyula

 intézményvezető

 


 

Nyári ügyelet információk

 

Kedves Szülők!

 

A koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszában vagyunk, ahol fokozatosan újraindul az élet a munkahelyeken. Így egyre több szülő részéről merülhet fel kérdésként és feladatként a gyermekének a felügyelete.

 Szíves tájékoztatására jelzem, hogy a Debreceni Tankerületi Központ március 16-óta az intézményeken keresztül folyamatosan biztosítja a gyermekek felügyeletét a digitális munkarend idején.  A felügyelet minden esetben a gyermek saját iskolájában  kerül megszervezésre.

 Szülői előzetes igény alapján iskolánk is készen áll fogadni a gyermekeket, kiscsoportos felügyeletet biztosítunk. A tervezhetőség miatt előzetes egyeztetés feltétlenül indokolt.

 

Debrecen 2020. május 14.

 

Szabó Gyula

 intézményvezető

 

 

 


 

Kedves Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a debreceni lakóhelyű általános iskolás gyermekek nyári szünidei felügyeletét Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye szervezésében 2020. július 1. és 2020. augusztus 19. között biztosítja a Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában (4032 Debrecen, Bolyai János u. 29.).

 A nyári szünidei gyermekfelügyelet rendelkezésre áll az egyházi és civil szervezetek által fenntartott általános iskolák – debreceni lakóhellyel rendelkező – tanulói számára is.

 Mellékelten megküldöm az igénybevételhez szükséges nyomtatványokat. A „Kérelem” nyomtatvány a nyári szünidei felügyelettel kapcsolatos tájékoztatást is tartalmazza. Azt a csatolt mellékletekkel együtt 2020. május 22-ig kell elektronikusan megküldeniük a szülőknek a  Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.  címre.

 A jelentkezéshez szükséges nyomtatványok 2020. május 14-től letölthetők lesznek az intézmény honlapjáról is.  (www.gyervi.hu)

Mellékletek:

8.számú melléklet

Kérelem 2020

Munkáltatói igazolás

Támogató nyilatkozat

Hozzájároló nyilatkozat

 

 

Üdvözlettel:

 Szabó Gyula

intézményvezető

 

 


 

 

Tablet adományozása

 

Jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, intézményvezetőként saját jövedelmemből egy rászoruló gyerekünknek ingyenesen  új tabletet adományoztam.

 

A tabletet Virág Krisztián és Virág Regina tanulóink kapták.

 

Amennyiben bárki részéről hasonló felajánlás érkezne, úgy az okoseszközt továbbítjuk az arra rászoruló tanulóknak.

 

Ezen szándékukat az intézményvezető irányába jelezzék.

 

Örülök, hogy segíthettem ebben a nehéz helyzetben.

 

Szabó Gyula

 

intézményvezető

 

tabletatadas

 

 

 

 


 

Tisztelt Szülők!

 Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel az étkezést igénylő óvodás és iskolás gyermekek részére lehetőséget biztosítunk az ebéd egyszer használatos edényben történő elvitelére az alább felsorolt ügyeletes óvodák elkülönített területén (udvar, vagy előtér) hétköznapokon 11 és 12 óra között. Az étkezést igénylő józsai, illetve dombostanyai lakcímmel rendelkező óvodás és iskolás gyermekek számára lehetőség van a tízórai, ebéd, uzsonna Józsa, illetve Dombostanya városrészre történő kiszállítására.

 A rendelés a saját iskola/óvoda élelmezésszervezőjénél/óvodatitkáránál telefonon történik. Előre maximum egy heti rendelést lehet leadni!

 Minden nap 9:30-ig lehet megrendelni, illetve lemondani a következő napi étkezést.

 A tanév közben érvényes étkezési térítési díjak, illetve kedvezmények lesznek érvényben.

 A térítési díj befizetésére csak bankkártyás fizetési móddal lesz lehetőség a www.diminfo.hu weboldalon található szülői felületen keresztül adott hónap 1-10-ig.

 

Hajnal János

 Debreceni Intézményműködtető Központ

Igazgatója

 

                                                                  

tablakaja

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kedves Szülők!

 

A távoktatás alatt több szintű kapcsolatot tartunk fent Önökkel.

 

Minimális követelmény az internet hozzáféréssel nem rendelkezők részére a telefonos SMS-ek küldése. Ebben tájékoztatjuk az érintett szülőket és diákokat a tananyagok tartalmi követelményeiről és a haladásról. Ez az intézményi tanulóink 1%-át érinti.

 

Az internetes hozzáféréssel rendelkezők szülők (99%) részére az alábbi platformokat biztosítjuk:

 

E-mailes levelezési rendszeren tudunk üzeneteket, és tananyagot küldeni a diákoknak az Önök által megadott e-mail címekre.

 

Minden iskolai osztályunk rendelkezik Facebook csoporttal. Pedagógusaink egy része ezt a platformot fogja használni kommunikációra, tananyag továbbításra.

 

Legfontosabb informatikai felület a Kréta rendszer. A Kréta rendszerben Önök rendelkeznek egyéni belépési kóddal, amin keresztül igénybe vehetik a szolgáltatásokat. Legfontosabb az üzenőfal nyomon követése, mivel itt fognak megjelenni üzenetek, információk, tananyagok, feladatsorok, online tanórák időpontjai (Üzenetek menüpont alatt találhatóak meg). A kréta rendszerben a belépés a következő módon lehetséges a diákok számára: Felhasználónév az OM azonosító (a diákigazolvány 11 karakterből álló számsora).A belépés jelszava a gyermek születési dátuma( év, hó, nap dátuma egyben leírva pont és vessző nélkül). Aki mégsem boldogul a belépéssel az iskolai rendszergazda segítséget nyújt munkaidőben hétfő, kedd, csütörtöki napokon a 06 52/427-363 telefonszámon.

 

Iskolánk online videó megosztós tanórákat is tart. Ennek során Cisco Webex programot használunk, melynek telepítése szükséges. Az online tanóra előtt egy nappal a pedagógus fog kiküldeni felkérést az érintett osztály tanulóinak e-mailjeire, amely után be tudnak csatlakozni a tanulók a tanórára.

 

A telepítéshez a prezentációt az alábbi linken találják meg:

link

https://www.webex.com/

Iskolánkban az online tanórákat a következő pedagógusok fogják tartani intézményünkben:

 


Radácsiné Baráth Angéla Edit

 

Berkes Szilárd Péter

 

Debreceni-Borók Szilvia

 

Gállné Luterán Anita

 

Kürthy Éva Anikó

 

Nagyné Stefán Éva

 

Puskás Tamás Péterné

 

Ötvösné Sarádi Ildikó

 

Szabó Gyula

 

Tőgyi Izabella

 

Az Epreskerti Általános Iskolában a Debreceni Tankerületi Központ által meghatározottak szerint minden munkanap vezetői ügyeletet tartunk 8:00-16:00-ig. Ebben az időben telefonon és interneten kereshetik iskolánkat.

 

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az iskolánkban senki nem kért kiscsoportos megőrzést így a szülők és a diákok személyesen továbbra sem látogathatják az intézményt. Pedagógusaink minden esetben rendelkeznek az online oktatáshoz szükséges otthoni eszközökkel (pályázati laptop), így a távoktatást mindenki az otthonából végezheti.

 

Kérjük, hogy a gyerekek kerüljék a frekventált helyeket, tömegközlekedési eszközöket, bevásárló központokat, ezáltal csökkenthetik a fertőzés kockázatát a kialakult járványügyi helyzetben.

 

Minden kedves szülőknek és tanítványunknak jó egészséget, eredményes tanulást kívánunk!

 

Szabó Gyula

 

intézményvezető

 

 


 

 Kedves Epreskerti Általános Iskola közössége!

 

2020-03-13-án, 21.15 órakor az Operatív Törzs határozata alapján Orbán Viktor miniszterelnök úr akciótervet tett közzé ( https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-viktor-rendkivuli-bejelentese-koronavirussal-kapcsolatos-kormanyzati-intezkedesekrol). Ez egy új  helyzetet teremtett. Ennek értelmében az alábbi forgatókönyvet kell követnünk:

 

2020-03-16-ával kezdődően a későbbiekben meghatározott időpontig a következők lépnek életbe.

 

A diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket. Ennek értelmében új oktatási munkarend kerül bevezetésre, amit digitális munkarendnek nevezünk. Ezt a munkarendet a későbbiekben ismertetjük, mivel a kidolgozása jelenleg még folyamatban van.

 

További tájékoztatásig nincs teendő.

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a kormányzati honlapokon ( https://koronavirus.gov.hu;  https://www.nnk.gov.hu/), az intézményi honlapon (http://www.epreskertisuli.hu), a hivatalos intézményi Facebook profilon (https://www.facebook.com/epreskerti) és a KRÉTA rendszer faliújságján keresztül közölt információk tekinthetőek mérvadónak. Az aktuális információkat/ tennivalókat mindig ezeken a csatornákon fogjuk közölni az iskola közösség tagjaival. Kérjük, hogy a megfelelő tájékozottság érdekében, mindenki naponta többször ellenőrizze az információk aktualitását.

 

Ügyeleti telefonszámunk: 06 52/427-363

 

Az iskola közösség tagjainak megértését, segítségét előre is köszönjük! 

 

Tisztelettel:

 

Szabó Gyula

intézményvezető

 

 


 Kedves Szülők!


A kialakult járványügyi helyzettel kapcsolatosan a következő szervezési feladatok megoldásában kérem együttműködésüket:

2016.március. 16-án (hétfő) a szülők reggel 7:00 és 9:00 óra között vihetik el a gyerekek iskolában maradt felszereléseit. Ez ügyben keressék az osztályteremben tartózkodó osztályfőnököket.

 

Átadunk minden olyan felszerelést, eszközt, ami a későbbi távoktatáshoz szükséges lehet.

 

Kérjük a szülőket, hogy pontosítsák telefonszámukat az osztályfőnökökkel, valamint e-mail elérhetőséget is adjanak meg. Az utóbbi a várható online oktatáshoz szükséges.

 

Kérjük a szülőket, hogy kiscsoportos ügyeleti igényüket csak nagyon indokolt esetben jelezzék iskolánknak.

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzés veszély, mintha otthon lenne a gyermek. Ezért csak azok a szülők kérjék az esetleges ügyeletet, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához.

 

Pedagógusaink minden esetben rendelkeznek otthoni munkaeszközökkel (laptop, számítógép), amivel a későbbiek során a távoktatást meg tudják valósítani.

 

Kérjük, hogy minden osztály facebook csoportjába emeljék be az osztályfőnököket is, mivel a későbbiek során ezt is kommunikációs csatornaként fogjuk működtetni.

 

Kérjük, figyeljék továbbiakban a honlapunkat (www.epreskertisuli.hu) és az iskolai Kréta rendszert, mivel a továbbiakban minden iskolai járványüggyel kapcsolatos hivatalos intézkedést innen tudhatnak meg.

 

Az intézmény a járvány idején is ügyeletet tart, de a szülők részére az ügyintézés a továbbiakban nem személyesen, hanem telefonon és informatikai felületen történik.

 

Szabó Gyula

 

intézményvezető

 


 

Kedves Szülők!

Kedves Diákok!


A kormány által elrendelt rendkívüli járványügyi helyzet miatt tantermen kívüli digitális oktatási munkarend lép érvénybe 2020. március 16-tól (hétfő). Megkérem a kedves szülőket, honlapunkon a "Rendkívüli járványügyi hírek" menüpont alatt, illetve a hivatalos Facebook oldalon tájékozódjanak, az ott közzétett információkat vegyék hitelesnek! Minden hírt az intézményvezető jóváhagyásával osztunk meg. Híreink folyamatosan frissülnek. 

Köszönjük az együttműködést!

Szabó Gyula 

intézményvezető 

 

Galéria

Hírlevél

Epreskerti Általános Iskola
Minden Jog fenntartva 2019