Kréta/e-Ügyintézés

 

Kommunikációs e-mail cím: epreskertidth@gmail.com (A szülők írhatnak, amennyiben a Kréta rendszerbe belépési problémáik adódnak).

 

 

Kréta 

 

e-Ügyintézés

Elismeréseink és programjaink

oko  

hat

szlogo

dig2020

FTH jelveny

penz7

               

orokosboldogi

Online

Jelenleg 57 vendég olvas minket

Látogatás

Tagok : 112
Tartalom : 80
Tartalom megtekintés találat : 286693

Iskolánkról

 

Nyári ügyeleti napok: 

 

2020. július 08. (szerda)                    9:00-13:00

Ötvösné Sárádi ildikó Intézményvezető-helyettes

2020. július 22. (szerda)                    9:00-13:00 

Szabó Gyula Intézményvezető                  

2020. augusztus 05. (szerda)           9:00-13:00

Ötvösné Sárádi ildikó Intézményvezető-helyettes

2020. augusztus 19. (szerda)           9:00-13:00 

Szabó Gyula Intézményvezető

  

Szabó Gyula
Intézményvezető


 

Nemzedékek Jövőjéért Díj

 

A tankerület a Nemzedékek Jövőjéért Díjjal ismerte el Szabó Gyula, epreskerti iskolaigazgató munkáját. Igazgató Úr 44 éve van a pedagógusi pályán. A díjat júniis 22.-én Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója és Papp László polgármester adta át.
A kitüntetés átadáson Mosolygó Boglárka iskolánk tanulója kedves szavalattal köszöntötte intézményvezetőnket.

A tantestület nevében szívből gratulálunk igazgatónk 44 éve tartó pedagógiai munkájához és további sikereket kívánunk neki iskolánk élén.

 A teljes cikk a Dehír oldalán található:

   https://www.dehir.hu/debrecen/kivalo-debreceni-tanarokat-es-diakokat-dijazott-a-debreceni-tankeruleti-kozpont/2020/06/22/ 

 

Epreskerti Általános Iskola tantestülete.

 


 

Pedagógus Nap

Kedves Kollégák!

 Köszönjük a helytállást és azt, hogy újból bebizonyítottátok, hogy mindig lehet Rátok számítani! Köszönjük az áldozatos munkát!

 Kívánunk sok erőt, jó egészséget, örömet és boldogságot, sikereket a munkában és a családi életben!


KÖSZÖNTÜNK BENNETEKET PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL!

Szabó Gyula

 intézményvezető

virag

Kedves Pedagógusok!


Köszönjük, a gyerekeink érdekében kifejtett áldozatos munkájukat. Megtiszteltetés számunkra, hogy a Pedagógus Nap alkalmából az Epreskerti Általános Iskola tantestületének az iskola Szülői Választmánya szerény ajándékkal kedveskedhetett.

A Pedagógus Nap alkalmából nyújtotta át Szűcs Andrea Szülői Választmány elnöke Szabó Gyula intézményvezető Úrnak az 50 fős étkészletet.

Bízzunk abban, hogy pedagógiai munkájukat a továbbiakban is egészségben, odaadással tudják végezni és jóízű étkeket tudnak elfogyasztani a tányérokon

Szűcs Andrea

Szülői Választmány elnöke   

tanyer

 tanyer2

 

 

 

 


 

Fellebezéssel kapcsolatos információ

Kedves Szülők!

2020. május 21-ig megszületett a döntés a leendő első osztályosok körzetes emelt szintű informatikai osztályába, a felvételekről vagy elutasításokról.

Felhívom azon szülők figyelmét, akiknek leendő elsős gyermekük nem nyert felvételt, hogy fellebezésüket az alábbi nyomtatványon adhatják be. 

Tájékoztatom az érintetteket arról is, hogy a fellebezést Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató nevére címezzék és azt az iskolánkba juttasák el a hátározat kézhez vételétől számított 15 napon belül.

A kérelem benyújtásának módjai:

 

- e-mail (a jogorvoslatot kérő szülő/törvényes képviselő írja alá a kérelmet, és szkennelve küldje el az iskola e-mail címére: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. ).

 

- postai út (az intézmény postacímére, de a Debreceni Tankerületi Központ tankerületi igazgatójának címezve).

 

- személyesen KIZÁRÓLAG az intézménnyel előzetesen egyeztetett időpontban.

 

 

Dokumentum letölthető: itt

 

Tisztelettel:

Szabó Gyula

intézményvezető

 

 


 

Beiratkozás tájékoztató

Kedves Leendő Elsős Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy az elektonikus beiratkozás során az E-Ügyintézés felületén a saját nevükkel regisztráljanak, mert az E-Ügyintézés rendszerben ebben az esetben működik helyesen a nyilatkozatok generálása. A gyerekek adatait a kitöltés során kell megadni.

Szabó Gyula

intézményvezető

 


 

Leendő elsősök beíratkozásával kapcsolatos tudnivalók

Tájékoztatom leendő elsőseink szüleit, hogy az Epreskerti Általános Iskola városi beiskolázású, valamint körzetes beikolázású osztályokat tervez beindítani. Az indítható osztályok számát a Debreceni Tankerületi Központ határozza meg. Az indítható osztályok függvényében a gyerekek felvételéről, mindegyik osztály esetében az intézmény vezetője dönthet.

Az eddig kiadott tájékoztatók alapján iskolánk mindkét beíratkozási szakaszban érintett. A városi beiskolázású osztályunkba a jelentkeztetést a Kréta felületen tudják megtenni 2020. április 06-24-ig. Ennek döntéséről 2020.április 28-ig kapnak értesítést.

A körzetes osztályunkba a jelentkeztetéseket szintén a Kréta felületen tudják megtenni 2020. április 28-május 15-ig. Ebben az esetben a felvételről vagy elutasításról a döntést 2020. május 21-ig kapják meg. 

Tájékoztatok midnenkit, hogy a városi beiskolázűsú osztályba azok jelentkezhetnek, akik debreceni állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek. (vidékiek esetében is). A felületre feltölthetnek minden dokumentumot vagy igazolást, ami a beíratáshoz szükséges.

Tájékoztatok mindenkit arról is, hogy a második szakaszban feltöltése kerülő körzetes osztályba csak az iskolai körzetünkben állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyerekeket vehetünk fel.Vidéki, vagy nem a beiksolázási körzetünkbe tartozó gyerekeket ide ne jelentkeztessenek, mivel a várható túljelentkezés miatt ezen igényeket nem tudjuk teljesíteni.

Kérem, hogy a Kréta felületen, online formában a már kiadott tájékoztató szerint járjanak el. A közvetlenül beadott jelentkezési lapokat meg kell erősíteni online formában is. Segítségül a következő linkre kattintva tanulmányozhatják a beíratási online teendőket (itt).

Szabó Gyula 

intézményvezető

 

 


 

Beiratkozással kapcsolatos információk 

 

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

 Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

 Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

 Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a  https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg. 

 Köszönjük, hogy az óvodákban leadott Jelentkezési szándékával a Debreceni Tankerületi Központ intézményét tisztelte meg. Kérjük, hogy az Ön által első helyen jelölt általános iskola KRÉTA felületén jelentkezési szándékát erősítse meg.

 A beiratkozás szakaszai:

 A beiratkozás két szakaszban történik:

 A beiratkozás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik

  nem állami fenntartású általános iskolába,

 vagy

 állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

 

A körzetes iskolák listáját az alábbi internetes oldalakon találhatja meg:

 https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index

http://kk.gov.hu/hirek-debreceni (KÖZLEMÉNY)

https://www.debrecen.hu/hu/debreceni/oktatas/altalanos-iskolai-kepzessel-kapcsolatos-informaciok

 Továbbá minden a Debreceni Tankerületi Központ (a továbbiakban: DTK) fenntartásában működő intézmény honlapján elérhető az intézmény saját felvételi körzetének jegyzéke. (itt)

 A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola.

a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.

 

Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye.

 Minden olyan tanuló 2020. április 28-án automatikusan felvételre kerül a lakóhelye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába. Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a gyermek automatikus felvétele a lakóhelye alapján körzetes általános iskolában létesül [az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata 2. d) pontja szerint]. Amennyiben Ön a lakóhelyétől eltérő tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni a gyermekét, kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot az érintett általános iskolával.

 A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

  A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány

  A gyermek nevére kiállított TAJ kártya

  A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány

  Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról

  Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

 

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

 Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

 * Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében  az első és a második szakaszban egyaránt van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére, de kizárólag az alábbiak szerint:

 1. szakaszban: Városi beiskolázású emelt szintű informatikai osztály.

 2. szakaszban: Körzetes beiskolázású emelt szintű informatikai osztály

 Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, a köznevelési intézmények lehetőséget biztosítanak a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

 * Iskolánkban igény esetén a jelentkezések személyes benyújtására is van lehetőség:

 Ebben az esetben megkérjük a szülőket hogy a 06 52/427-363 iskolai telefonszámon előzetesen időpontot egyeztetni szíveskedjen az intézménnyel.

 Hétfő, Szerda, Csütörtök: 8:00-16:00 óra között

 Kedd: 10:00-18:00 óra között

 Péntek: 8:00-14:00 óra között

 Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

 Tájékoztatjuk, hogy az intézményvezető a tanuló felvételéről szóló döntését a beiratkozás I. szakaszában érintett intézményekben 2020. április 25-27. között, a beiratkozás II. szakaszában érintett intézményekben pedig 2020. május 16-21. között hozza meg, s egyúttal ugyanezekben az időintervallumokban kerül sor az Ön értesítésére is.

 Debrecen, 2020.04.06

 

Szabó Gyula

 intézményvezető

 

 

 


 

Epreskerti Ált. Iskola kötelező beiskolázási utcajegyzéke

 

Letölthető utcajegyzék: itt

 Az új 2020/2021 tanévre vonatkozó utcajegyzékek elérhető az alábbi linken:   https://kir.hu/KIR2_KORZET_3H/Pub/JelReszletes/12509


 

Az iskola rövid bemutatása, a helyi pedagógiai program ismertetése: 

Az intézményünk modern, felújított kétszintes iskola, az Epreskerti zöldövezetben.
A nagy parkosított udvaron fajátékok állnak a gyerekek rendelkezésére. A korszerű sportpálya melett 2013 szeptemberétől műfüves pályával is rendelkezünk..

Intézményünk ÖKO iskola program szerint halad / szelektív hulladékgyűjtés, környezetvédelmi programok, környezetbarát iskola.

Pedagógiai programunk célja, hogy tanulóink biztos tudással rendelkezzenek, ezért kiemelt figyelmet fordítunk az informatikai, az anyanyelvi nevelésre, a matematika, és idegen nyelv oktatására. Iskolánk az országban egyetlenként elnyerte a tolerancia díjat. Egyedi, közvetlen, családias bánásmódban foglalkozunk a gyerekekkel. Mindezek hozzásegítik tanulóinkat a beilleszkedéshez és az eredményes továbbtanuláshoz. 

 

Szabó Gyula
intézményvezető

Galéria

Hírlevél

Epreskerti Általános Iskola
Minden Jog fenntartva 2019